No Touch Göze Temassız Lazer



No Touch Lazer Göze Temassız Lazer ile hastaların lazerle ilgili tüm korkuları son buluyor

Görme kusurlarının lazerle tedavisinin geçmişi 30 yıla dayansa da hastaların en çekindikleri şey, göze temas edilmesi, başka bir cismin yerleştirilmesi veya göze kesi uygulanmasıdır. Korneanın kesilerek üzerinden ince bir tabakanın kaldırılacak olması çoğu hastayı ürkütmektedir.Fakat teknolojinin de gelişimi ile beraber No Touch Lazer tedavisi günümüzde bir çok hasta tarafından tercih edilmektedir.

Transprk, diğer adıyla NO TOUCH (TEMASSIZ) lazer tedavisi göze dokunulmadan, gözün üzerine herhangi bir cihaz veya alet oturtulmadan, gözün ön yüzeyi herhangi bir kimyasal maddeyle (alkol gibi) eritilmeden, kazıma işlemi yapılmadan uygulanır. Hastanın işlem esnasında uzaktaki bir ışık kaynağına 30 saniye süreyle bakması yeterlidir. No touch lazer, tedavi sırasında gözlerine dokunulmasını istemeyen kişiler için ideal bir çözümdür.

Diğer yöntemlere göre üstün yanları nedir ?

Kasik lasik ve intralasik (femtosaniye i-lasik) lazer tedavi tekniklerinin tümünde gözdeki kornea dokusu özel bir bıçakla veya lazer ışığı ile kesilerek korneadan ince bir tabaka kaldırılır. İster mekanik bıçak sistemi kullanılsın (lasik), ister lazer ışığı (i-lasik / femtosaniye) sonuçta gözün kornea tabakası kesilir. Kornea kesildiğinde özellikle dik ve ince kornea yapısına sahip olan hastalarda yıllar içinde komplikasyonlar gelişebilir. Transprk temassız lazer yönteminde bu risk yoktur, çünkü korneaya bıçakla veya lazerle kesi uygulanmaz. Kornea bütünlüğü tamamiyle korunur.

Kornea tabakasına kesi uygulanan ve kornea yüzeyinden zar kaldırılan diğer tüm tekniklerde az bir olasılıkla da olsa kaldırılan zarın kırışması, altında toz birikmesi ve iltihap oluşması gibi sorunlarla karşılaşılabilirken Transprk temassız lazer tekniğinde bu sorunlar da yoktur.

Kornea kesili tekniklerin tümünde kesi yapılabilmesi için gözün vakum aletiyle sabitlenmesi gerekir. Bu durum nadir de olsa retinada problem yaratabilir. Halbuki Transprk temassız lazer tekniğinde vakum yapan cihaza gerek olmadığından retinada lazerden dolayı yırtık veya delik gelişmez.

No Touch Lazer uygulanan bir göze ameliyattan 1 hafta sonra mikroskopla bile bakılsa lazer yapıldığı anlaşılamaz, çünkü korneada kesi izi yoktur.

Özellikle yaz döneminde kesili yöntemlerden sonra en az 1-2 ay denize havuza girilmemesi gerekirken bu süre göze temassız lazerde sadece 1 haftadır.

No Touch Lazer tedavisinden sonra gözde darbeye karşı hassasiyet gelişmez. Tedaviden 1 hafta sonra bile her türlü spor (boks dahil) yapılabilir.

Bu yöntemde bıçakla kesi yapılmadığı için gözü nemlendiren yüzeyel sinirler hasar görmez ve normal lazerlerden sonra beklenen göz kuruluğu bu teknikte çok daha az miktardadır.

Göze temassız Lazer (No Touch) sorunlu ve ince gözlere de uygulanabiliyor mu ?

Transprk özellikle korneası ince olan hastalarda ve kornea yüzeyi normalden daha dik olan problemli olgularda en güvenilir tekniktir. Daha önce lazer tedavisi geçirmiş ancak görme kusuru tam giderilememiş olgularda veya katarakt ameliyatı olup gözünde numara kalmış hastalarda da güvenilir şekilde uygulanabilir.

No Touch Lazer yöntemiyle yakın okuma gözlüğü de ortadan kaldırılabilir mi ?

Göze temassız Transprk tekniği ile hastalarda hem uzak, hem yakın, hem de astiğmat aynı anda tedavi edilebilmektedir. Monovision tekniği ile kombine edildiğinde yaşı 40 ın üzerinde olan uygun hastalarda bir ömür boyu yakın okuma gözlüğüne ihtiyaç kalmamaktadır. No Touch Monovision tedavisi, kişinin hem uzak, hem de yakın (okuma) mesafesini, iki göz birlikte bakarken gözlüksüz olarak sağlayan bir lazer tedavi yöntemidir. Bu tedavide, bir göz (baskın göz) uzak mesafeyi, diğer göz (baskın olmayan göz) ise yakını iyi görmeye ayarlanmaktadır. Hasta iki gözü açıkken hiçbir rahatsızlık hissetmeden hem uzağı hem de yakını gözlüksüz görebilmektedir.

No Touch Lazer ile kartal görüşü elde etmek mümkün mü ?

Halk arasında kartal gözü olarak da bilinen Transprk – wavefront uygulamasında göz içindeki ışık saçılmaları ve sapmaları gelişmiş bir yöntemle ölçülmekte ve lazer tedavisi buna göre ayarlanmaktadır. Gözlük ya da lensle bile düzeltilemeyen bu sapmalar, wavefront tekniğiyle düzeltildiğinden kişinin kendi göz yapısına en uygun tedavi gerçekleşmektedir. Bu yöntemle görme keskinliği en üst düzeye ulaştığı gibi gece görüş problemleri de en az seviyede kalır.

No touch lazer mi LASIK mi?

Her iki Lazer de Excimer Lazer kullanarak göz kırma kusurlarını (gözlük derecelerini) düzeltmek için kullanılan farklı yöntemlerdir. Eğer göz yapınız uygunsa gözü dokunmadan yapılan Notouch lazer kesinlikle en doğru ve daha az risksiz yöntemdir. LASİK yöntemi gözün ön katmanına kesi yapılarak uygulanır. Notouch lazerde ise adından da anlaşılacağı üzere gözüne dokunulması konusunda hassas olan ve korneası ince hastalarımıza göze dokunmadan güvenle uyguladığımız güncel lazer yöntemidir.

No touch lazer ne demek?

Kelime anlamı olarak dokunmadan lazer demek. Adında anlaşılacağı üzere göze herhangi bir iğne, vakum, jilet gibi bir aletle dokunmadan doğrudan lazer ışınlarıyla temassız yapılan bir lazer yöntemidir.

En iyi lazer göz ameliyatı hangisi?

En iyi lazer yönteminden ziyade hangi göze hangi lazerin uygulanacağı konusu çok daha önemlidir. Notouch lazer(TPRK), Intralase LASIK(i-LASIK), LASIK, PRK, SMİLE şeklinde adlandırdığımız lazer yöntemleri mevcuttur. En iyi lazer yöntemi hastanın göz yapısına göre doğru seçilen Lazer yöntemidir.

No touch lazer 2 kez yapılır mı?

Basitçe söylemek gerekirse, evet, iki kez lazer göz ameliyatı olabilirsiniz.

En zor göz ameliyatı hangisi?

Doktorlar tarafından, ameliyat sonrası görme tahmini yapmanın en zor olduğu ameliyat vitrektomi ameliyatıdır.

No touch lazer acıtır mı?

No Touch Laser tedavi işlemine, göze anestezik damla damlatılmasıyla başlanır ve uygulama sırasında hasta herhangi bir ağrı hissetmez. Tedavi sırasında göze herhangi bir cihaz teması olmaz, lazer cihazından çıkan ışınlarla göze dokunmadan doğrudan tedavi yapılır.

Hangi gözlere lazer yapılmaz?

Yanlış: Lazer tedavisi sadece miyop için yapılır. Astigmat ve hipermetrop gözlere lazer yapılmaz.
Doğru: Lazer ameliyatı 1 ile 10 derece arası miyop, 1 ile 5 derece arası hipermetrop ve astigmat rahatsızlığı olan ve lazere uygun bulunan gözlere başarı ile uygulanabilir.

PRK mı No Touch mı?

Notouch lazer (T-PRK) göze hiçbir dokunma olmadığından kesinlikle Notouch lazer. PRK ise gözün epitel tabakasını kazıyarak yani cerrahi bir temasla yapıldığından iyileşme süresi Notouch lazere göze çok daha uzun olmaktadır.

Lazer göz ameliyatı kimlere yapılmaz?

Lazer ameliyatları korneaya uygulandığı için bu tabakanın kalınlığının yeterli olması gerekir. Bunun yanında doğumsal ya da genetik olarak kornea hastalığı olanlara LASIK önerilmez. Gebelerde ve emziren kadınlara excimer lazer uygulanmaz. Bunun yanında gözlük numaralarında son bir senede değişiklik olmaması gerekir.

No touch lazer ne kadar sürede iyileşir?

İyileşme süreci ilerledikçe hastanın sağlıklı görme deneyiminde de artış olacaktır. Bu süreç yaklaşık olarak 1 ayı bulabilmektedir. Hastanın no touch lazer uygulamasından sonra göz numarasında herhangi bir artış gerçekleşmez. Yani kontakt lens ve gözlük kullanımı gibi durumlar söz konusu değildir.

No touch lazer ne zaman düzelir?

3-5 gün sonra, iyileşme ilerledikçe görme yavaş yavaş iyileşecek ve netleşecektir. Hastaların tam olarak en iyi görmeyi deneyimlemesi yaklaşık 1 ay sürebilir.

No touch lazer ne kadar sürer?

No Touch (T-PRK) Lazerde hastanın ameliyata alınması, hazırlanması, lazerin tamamlanıp taburcu edilmesi 5-6 dakikalık bir süreçtir.

No touch lazer kesin çözüm mü?

Uygun şartları taşıyan hastalara yapıldığında evet, kesin çözümdür.

No touch lazer kaç yaşa kadar yapılır?

18-40 yaş arası Notouch Lazer için uygun yaşlardır.

Kimler No Touch Lazer ile Tedavi Olabilir?

Tedavi işlemi miyop, hipermetrop ve astigmat için uygulanmaktadır. Gelişimini tamamlamış yani 18 yaş üstü bireylere uygulanmaktadır. Üstelik daha önce ameliyat geçirmiş olmaları da sorun değildir.

Göz çizildikten sonra tekrar bozulur mu?

Ameliyattan sonra gözler tekrar bozulur mu? Lazer olan bir kişinin gözünün tekrar bozulmasında yaşı, numarası, kornea kalınlığı ve şekli etkili olurken, bununla birlikte hangi göz bozukluğuna sahip olduğu (miyop, hipermetrop ya da astigmat) gibi faktörler etkili olur. Uygun göze uygun lazer yapıldığında nerdeyse tekrar bozulma imkanı yoktur.

Göz çizdirme riski var mı?

En sık görülen hafif problemler; ameliyat sonrası ilk günlerde yanma, batma, kamaşma, ışıklar etrafında haleler görme veya hafif puslu görmedir. Daha nadir ve ciddi problemler ise; göz enfeksiyonu, kuru göz ve ameliyat sırasında flep oluşturulmasına bağlı sorunlar olabilmektedir. Tabii tüm bunlar yaşanmasın diye bizim ve hastamızın uyması gereken birtakım önlemler vardır.

Devlet Hastanesinde göz çizdirme var mı?

Ülkemizde devlet hastanelerinde göz çizdirme operasyonu çok kısıtlı bir şekilde uygulanmaktadır. Excimer lazer cihazı devlet hastanelerinin büyük kısmında bulunmamaktadır. Bulunan hastanelerde ise hastalardan yine ücret alınmaktadır.

Normal göz derecesi kaç olmalı?

Normalde hepimizin bir miktar kırma kusuru var. Ama 0,50'ye kadar olanları fizyolojik kabul ediyoruz. Gözde -0,25-0,50 'nin üstündeki numaralar, gözlük ihtiyacı yaratıyor.

Kaç numaraya kadar göz çizilir?

Gözlük dereceleri; miyoplarda 10 dereceye, hipermetrop ve astigmat olanlarda ise 6 dereceye kadar olanlar lazer göz ameliyatı için uygun adaylardır.

Göz Çizdirmeden sonra ne olur?

Tedaviden sonra bazı kişilerde, göz sulanması ve kızarıklık olabiliyor. Lazer göz ameliyatının diğer yan etkileri ise “kuru göz”, yanma, batma, kaşıntı, gözde yabancı cisim hissidir. Ameliyat sonrası ilk günlerde puslu görme olabilir ve zamanla netlik artacaktır.

Göz Çizdirmeden sonra ne yapılmalı?

Tozlu ortamda bulunmaktan kaçınılmalı, işlem gören göz ilk 24 saat süresince ovalanmamalı, kaşınmamalı, dokunulmamalı ve 1 hafta boyunca suyla temastan kaçınılmalıdır. Operasyonun ertesi günü gündelik yaşantınıza dönebilirsiniz. Operasyondan sonra doktorunuzun önereceği suni gözyaşı damlası 3 ay kullanılmalıdır.

No touch lazer iyi mi?

Uygun gözlerde sonuçlar çok iyi.

No touch lazer kaç kez yapılır?

Kalıcı bir işlem olarak uygulandığı için tek bir tedavi yeterli olmaktadır ancak, nadirde olsa numaraların ilerlemesi gibi bir durum söz konusu ise kornea dokusu uygun olursa ikinci lazer tedavisi uygulamak mümkündür.

No touch lazer ne zaman iyileşir?

3-5 gün sonra, iyileşme ilerledikçe görme yavaş, yavaş iyileşecek ve netleşecektir. Mikro düzeyde tam iyileşme 1 ayı bulabilmektedir.

No touch lazer hangi hastalıklara iyi gelir?

Klasik lasik ve femtosaniye lazerden farklı olarak göz içinde özel bıçakla ya da lazerle herhangi bir kesi yapılmadan ,flep denilen ince tabaka kaldırılmadan uygulanan “No Touch” yöntemi miyopi, astigmat ve hipermetrop gibi göze ait kırma kusurlarının tedavisinde kullanılıyor.

No Touch lazerden sonra makyaj yapılır mı?

Lazer Ameliyatı sonrasında yaklaşık iki hafta boyunca makyaj yapmamak önemlidir.

No touch lazer sonrası denize girilir mi?

Ameliyattan sonra 1 hafta gözünüze su vurmayınız ve 2 hafta boyunca denize, havuza ve kaplıcaya girmeyiniz. Ameliyattan sonra gözünüzü ovmayınız ve üzerine yatmayınız.

Lazer ameliyatından sonra göz ne zaman netleşir?

Lazer göz ameliyatından sonra gözler genellikle birkaç saat içinde daha net görmeye başlar. Ancak, gözlerinizin tamamen iyileşmesi birkaç gün, hatta birkaç hafta kadar sürebilir.

No touch lazer sonrası ağrı nasıl geçer?

PRK/Lasek/No Touch Tedavisi Uygulandıktan sonra bu ağrı genellikle tedaviden sonraki ilk 5-6 saatlik süre şiddetli olmaktadır. Tedavinin ertesi günü hastaların ağrı gibi bir sıkıntısı kalmasa da gözleri açmakta zorlanma ve sulanma devam edecektir. T-PRK(Notouch) uyguladığım hastalarımın %90'ı 48 saat içinde düzelmektedir.

Notouch lazer sonrası nelere dikkat etmeliyim?

Lazer sonrası enfeksiyon kapmaması açısından 1 hafta boyunca gözlerimizi suyla temastan kaçınmalısınız. Ameliyat sonrası göz çevresini temizlemek için özel mendiller önermekteyiz. Deniz, havuz, sauna ve makyaja iki hafta ara vermelisiniz. Sonrasında serbest. No touch lazer de 3 ay, LASİK te 1 hafta ultraviyole ışınlardan korumak için gündüz vakti dış ortama çıktığımızda mutlaka UV koruyuculu güneş gözlüğü takmalısınız.

No Touch Tekniği İle;

  • Tedavi sırasında göze temas olmuyor.
  • Göz çizilmiyor kesilmiyor gözden parça çıkarılmıyor.
  • İnce göz dokusuna da uygulanabiliyor.
  • Tedaviden sonra zar kırışması, zar altında iltihap birikmesi gibi sorunlar olmuyor.
  • Tedaviden 1 hafta sonra denize ve havuza girilebiliyor.
  • Kimlere Uygulanıyor?
  • 18 yaşın üzerindeki kişilere (üst yaş limiti yok),
  • Miyoplara (uzağı göremeyenlere),
  • Astiğmatlara (bulanık ve çatallı görenlere),
  • Hipermetroplara (yakını göremeyenlere),
  • Korneası ince kişilere,
  • Keratokonus hastalarına (cross tedavisi ile beraber),
  • Kornea nakli geçirmiş ama astiğmatı düzelmemiş hastalara,
  • Katarakt ameliyatından sonra göz numarası sıfırlanmamış hastalara